counter

free counters

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Έρχεται πόλεμος στην ΕΕ, κορυφαίος Ναύαρχος προειδοποιεi

Image
Ο Ναύαρχος Lord West, ένας πρώην Αρχιναύαρχος, έχειπροειδοποιήσει για τις επικείμενες συγκρούσεις και όπως ο ίδιος περιγράφει ‘’ο κόσμος είναι πιο επικίνδυνος και χαοτικός "από ό, τι ήταν σε ολόκληρη τη ναυτική σταδιοδρομία του.’’Ο κορυφαίος στρατιωτικός τονίζει ότι η Ρωσία, η Κίνα και τη Μέση Ανατολή αποτελούν τις περιοχές οι οποίες είναι πιθανό να εμπλακούν σε πόλεμο .


Επίσης όπως λέει: Σε περίπτωση που δεν αυξήσουμε τις επενδύσεις, η Βρετανία κινδυνεύει και ιδιαίτερα η ναυτική ισχύς.

Ο Βετεράνος ναύαρχος του πολέμου των νησιών Φωκλαντ, είπε ότι ο στρατός της Βρετανίας και η πολεμική αεροπορία είναι σε πολύ άθλια κατάσταση και περιέγραψε τα πλοία του Βασιλικού Ναυτικού ως ‘’εθνική ντροπή’’.



Όπως δήλωσε στο Daily Star Online η Ευρώπη έχει αρχίσει να διασπάται και ήδη τα πράγματα πάνε άσχημα στην Ευρώπη. Τόνισε ότι ο έπρεπε τουλάχιστον δύο φορές τον τελευταίο αιώνα η Βρετανία να ρυθμίσει το τεράστιο κόστος της αιματοχυσίας του έθνους προστατεύοντας το.

Το Υπουργείο Άμυνας στο μεταξύ έχει δηλώσει ότι £ 178 δισεκατομμύρια προορίζονταν για νέο εξοπλισμό.

Ο ίδιος ο West επίσης τόνισε ότι το Brexit δημιουργεί την ανάγκη μεγαλύτερης προστασίας των συνόρων, ενώ είπε ότι η ασφάλεια που προσφέρουν οι στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα είναι επισφαλής.

‘’Οι εντάσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον κόσμο είναι τόσο χαοτικές και τόσο επικίνδυνες από ότι ήταν τα τελευταία 50 χρόνια της ενεργής μου καριέρας στο Βασιλικό Ναυτικό.’’



‘’Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου η απειλή του πυρηνικού αφανισμού ήταν περισσότερο σταθερή. Τώρα η κατάσταση είναι ασταθής και επικίνδυνη’’ δήλωσε
Επιπρόσθετα είπε ότι ‘’Είναι αναπόφευκτο θα ζήσουμε δύσκολες στιγμές και όταν όλα πάνε στραβά δεν μπορείς να είσαι ιδιαίτερα παραγωγικός .’’

Οι ειδικοί έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν προετοιμάζει τη Ρωσία για σύγκρουση, ότι διαθέτει ισχύ και ότι θα κηρύξει πόλεμο μέσα σε μια νύχτα εάν οι εντάσεις φτάσουν στη Βαλτική ή τη χερσόνησο της Κριμαίας.

O West είπε επίσης ότι η Ρωσία έχει αναβαθμίσει την πυρηνική της δύναμη και τις συμβατικές τις δυνάμεις.
Για ένα έθνος το οποίο είναι οικονομικά φλεγόμενο είναι πολύ ανησυχητικό ενώ αναρωτιέται για τα βαθύτερα κίνητρα της.

Επίσης, όσον αφορά τις διαμάχες στη Μέση Ανατολή προειδοποιεί ότι η τρομοκρατία και ο εμφύλιος πόλεμος αλλά και ο πόλεμος σε εθνικό επίπεδο μπορούν να επηρεάσουν την Βρετανία.

Επίσης κατά τη γνώμη του η Βρετανία πρέπει να σταθεί στο πλευρό της Αμερικής σε ότι αφορά τις διαφορές ΗΠΑ - Κίνας στη θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Επιπλέον, ο West θεωρεί ότι το Βασιλικό Ναυτικό είναι σημαντικό μέρος του βρετανικού στρατού αλλά σε όρους φρεγάτας και καταστροφέων είναι πολύ πίσω ακόμα και από την Ινδία και την Ιαπωνία.

Τα 26 νέα πλοία που είχε παραγγείλει η κυβέρνηση έχουν αργήσει να παραδοθούν και τόνισε ότι πρέπει να αντικατασταθούν με υποβρύχια ικανά για πυρηνική επίθεση.

Οι βρετανικές δυνάμεις αναμένουν δύο νέα αεροπλανοφόρα τα οποία έχουν σχεδιαστεί προς φόβο του Πούτιν, και η παραγγελία τους έγινε αυτή τη χρονιά.
Πόροι και χορηγίες δεν υπάρχουν ωστόσο υπάρχει ελπίδα στον ορίζοντα, δήλωσε ο West.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας επίσης είπε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις συμμετέχουν αυτή τη στιγμή σε 20 επιχειρήσεις, οι οποίες είναι διπλάσιες από το Νοέμβριο του 2010.

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο αμυντικός εξοπλισμός υποστηρίζεται από ένα αυξανόμενο προϋπολογισμό με το βασιλικό ναυτικό να αναπτύσσεται για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ποσό για τον νέο εξοπλισμό ανέρχεται σε 178 δις δολάρια για τα νέα μαχητικά αεροσκάφη , τα πυρηνικά υποβρύχια και άλλα πολεμικά πλοία.

Τέλος, η Βρετανία πρόσφατα προειδοποίησε σε έκθεσή του Στρατού ότι η στρατιωτική ισχύς της Ρωσίας υπερτερεί της δικής μας. Τα βρετανικά στρατεύματα σήμερα έχουν αναπτυχθεί στην Ανατολική Ευρώπη και έχουν προετοιμαστεί για το χειρότερο ως καθώς ο Πούτιν κινητοποιεί την περιοχή .

Τέλος αξίζει να σημειώθεί ότι τον κώδωνα του κινδύνου δεν κρούει μόνο ο West. Νέα έκθεση ειδικών στα στρατιωτικά θέματα τονίζει ότι ο Γ΄Παγκόσμιος θα ξεσπάσει μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ καθώς συγκεντρώνουν τις δυνάμεις του στη Βαλτική.



Πηγή:  Daily Star Online 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου