counter

free counters

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Καταρρέουν οι Τσάμηδες στην Αλβανία και ενώνονται οι Έλληνες



    Καταρρέουν οι Τσάμηδες στην Αλβανία και ενώνονται οι Έλληνες
    Φαίνεται να ενώνονται ή τουλάχιστον να προσπαθούν να ενωθούν οι Έλληνες της Αλβανίας, που μέχρι τώρα αλληλοσπαράσσονταν μεταξύ τους.
    Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες ερωτηθείς σχετικά με μια πιθανή συνεργασία με το άλλο ελληνικό κόμμα της Αλβανίας, το MEGA, ανέφερε ότι " δεν έχει κλείσει την πόρτα σε κανένα πολιτικό κόμμα πόσο μάλλον σ'  ένα κόμμα με το οποίο έχει βασικά το ίδιο πρόγραμμα" Στο μεταξύ γίνονται μυστικές συναντήσεις μεταξύ των στελεχών της Μειονότητας, προκειμένου να βρουν άκρη. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, αφού μέχρι τώρα το κλίμα ήταν διχαστικό, ωστόσο υπάρχουν ελπίδες συνεννόησης.
    Πάντως ο κ. Ντούλες διευκρίνισε ότι " το Κόμμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παραμένει σταθερό στη θέση του να μην συνεργαστεί με κόμματα που έχουν σοβαρά προβλήματα με τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, όπως το κόμμα των Τσάμηδων και η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία".
    Στο μεταξύ καταρρέει, όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις το κόμμα των Τσάμηδων.  Όχι, όμως, και οι τσάμικες ιδέες, οι οποίες εκφράζονται απ'  όλα τα αλβανικά κόμματα και κυρίως από το σοσιαλιστικό κόμμα και την ανερχόμενη Ερυθρόμαυρη Συμμαχία, όπως διαβάζουμε στην Κάτοψη.
    Ο ακροδεξιός σχηματισμός της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας εμφανίζεται αυτή τη στιγμή ως η τρίτη πολιτική δύναμη στην Αλβανία. Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, γιατί ο βασικός άξονας της ιδεολογίας του στηρίζεται στην ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας, στο πλαίσιο της οποίας διατυπώνονται ακραίες εχθρικές θέσεις εναντίον της Ελλάδας



    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου